Over Ons

Uit passie en voorliefde voor de Cubaanse sigaar, hebben wij, met onze kennis van onze hobby, ons werk gemaakt. En hebben wij 1 oktober 2016 de winkel, La Casa Del Habano Almere geopend.

Wie zijn wij? 

Yuri Dijkstra, sinds 1988 werkzaam in de tabak als derde generatie tabakswinkelier. Eerst alleen werkzaam in de winkel, The Saloon, de familiewinkel van zijn ouders. Maar in 1991 ook als eigenaar actief in The Saloon. Langzaam groeide de voorliefde voor de sigaar en de kennis van tabak, sigaren en de diverse herkomsten. Duidelijk profilerend en toegespitst op de sigaar was Yuri al snel een bekend gezicht in de Nederlandse sigarenwereld, en langzaam kwam de realisatie dat dit de weg was die hij wilde bewandelen. De winkel werd uiteindelijk in 2016 verkocht om zich toe te spitsen op de Cubaanse sigaar.

Olav Meijer, oorspronkelijk ondernemer uit een schoenenfamilie met sinds 2001 een passie voor de sigaar. Wat begon als hobby liep uit al snel uit de hand en het vergaren van kennis en verzamelen van sigaren, met name Cubaans, nam serieuze vormen aan. Ook Olav werd al snel bekend in de sigarenwereld en hij ontdekte dat hij daar in verder wilde. De schoenen moesten het veld ruimen om verder te kunnen in de sigarenhandel.

Als goede vrienden sinds hun 4e jaar, staken Yuri en Olav de koppen bijeen om een winkel op te zetten. Een winkel met voorliefde voor de Cubaanse sigaar. Een winkel waar de klant centraal staat. Een winkel waar in alle rust en ruimte een sigaar gerookt kan worden met andere liefhebbers. Het huidige pand is met 400m2, verdeeld over 2 verdiepingen dan ook een waar walhalla voor de connoisseur en een rustpunt voor vele mensen die even willen genieten van hun hobby.

La Casa del Habano Almere Logo

Bevestig
Login